hyacint

Je balkon of terras opfleuren met voorjaarsbloemen

Al in de winter kun je voorjaarsbloemen vinden: op de markt, bij het tuincentrum, bij de bloemist. Deze bloemen kun je goed gebruiken om je balkon (of terras) op te fleuren.

Combinatie van voorjaarsbloemen

Maak een mooie combinatie van bloemen en plant ze in bakken of potten. Denk aan narcis, blauwe druif of hyacint. Of wat te denken van primula? Als je ze op een slimme manier combineert, heb je het hele voorjaar lang bloemen.

primula voorjaar

Wanneer bloeien voorjaarsbloemen?

Narcis bloeit, afhankelijk van de soort, in februari tot en met mei. Blauwe druifjes laten hun bloemen zien vanaf eind februari, begin maart, en blijven dan een maand staan. Hyacinten bloeien in maart en april en primula’s bloeien vanaf maart of april tot mei. Als je de dode bloemetjes verwijdert, bloeien ze nog wat langer.

blauwe druifjes balkon terras voorjaarsbloemen.

Zo plant je bloembollen in potten

Alles plant je natuurlijk bij mooi, vorstvrij weer. Primula’s plant je in februari. Kies voor potten waaruit het water kan weglopen, want bollen rotten snel in vochtige grond. In eerste instantie heb je dan potten met zwarte aarde. Vind je dat niet zo mooi, dan kun je de grond afdekken met mos.

Als de bollen uitgebloeid zijn, laat je ze afsterven. Vervolgens kun je de bollen uit de grond halen en bewaren. Tulpen kun je meestal niet goed bewaren, die kun je beter weggeven aan iemand die een tuin heeft.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*