mos terras kokend water1

Mos tussen tegels weghalen met kokend water

Mos en algen tussen je tegels: heb jij er ook last van? Het verwijderen kan een aardig klusje zijn. We gaven al eens eerder tips, maar we hebben nu nog een snelle én milieuvriendelijke tip voor je!

Kookvocht over je tegels

Namelijk: kookvocht! Kokend heet water verbrandt het onkruid als het ware. Maar speciaal water koken is niet zo milieuvriendelijk. Wat je kunt doen is het kookvocht opvangen als je je aardappelen of rijst afgiet. Laat dit water niet afkoelen, maar gooi het zo heet mogelijk over de tegels.

terras mos kokend water2

5 weken mosvrij

In de eerste dagen erna zul je al verschil merken: het mos wordt bruin. Daarna blijft het tijden weg het duurt wel weer even voordat je ruimtes tussen de tegels of klinkers weer groen worden! Reken maar op zo’n vijf tot zes weken. In de herfst kan het iets sneller terugkomen, omdat het dan vochtiger is.

terras mos kokend water3

Dus gooi voortaan het water niet meer door de gootsteen, maar op de tuinsteen!

4 Comments

  1. Ik heb een vraag: ik heb oude klinkers in de tuin liggen als bestrating. In het najaar worden deze klinkerpaden behoorlijk glad bij regenachtig weer.
    Dit gedeelte is op het noorden.
    Is er nog een tip om deze paden minder glad te krijgen/houden.
    (soms strooi ik er wat zand op maar bij een regenbui spoelt dit weer weg)

    Vr.gr. Petra

  2. Deze tip voor het verwijderen van mos tussen tegels kende ik nog niet. Ik heb tot nu toe altijd een krabber gehanteerd en dat is inderdaad veel werk. Wel merk ik op dat het geen blijvende oplossing is.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*