Wil je graag van de groene aanslag op je terrastegels af, en denk je dat gemakkelijk te kunnen doen met een hogedrukspuit? Helaas is dat niet altijd een goed idee. We leggen uit hoe het zit!
Hogedruikspuit bij natuursteen
De straal van een hogedrukspuit is – de naam zegt het al – een waterstraal onder hoge druk. Er staat enorm veel druk op. Voor natuursteentegels en gebakken steen is dat niet zo erg. Deze tegels zijn van nature erg hard, de harde waterstraal van de hogedrukspuit krijgt daar geen vat op. De tegels zullen dus niet snel beschadigen.
Hogedrukspuit bij goedkopere tegels
Heb je goedkopere tegels of stenen, bijvoorbeeld van cement, dan zul je telkens een klein stukje van het bovenste cementlaagje afspuiten. Cement is namelijk poreuzer. Dan zul je maar korte tijd kunnen genieten van je schone tegels, want algen hechten zich gemakkelijker aan cementtegels waarvan de bovenste laag ruw is. Gebruik je geen hogedrukspuit, dan blijft de buitenste laag beter intact, en hechten algen zich minder gemakkelijk.
Bij vorst: nog meer schade
Nog een nadeel van een hogedrukspuit: omdat cement poreus is, dringt het water door in de tegels. Gaat het daarna vriezen, dan zet het water uit en zullen je tegels nog erger beschadigen.
Geen hogedrukspuit? We hebben eerder eens een artikel geschreven over het schoonmaken van je terras.
gewoon ouderwets met een gieter water en een dopje (1 dopje ) schoonmaakazijn erin en sproeien en dan met de straatbezem afvegen als het opgedroogd is in de zon . Het is niks meer werk en net zo effectief
Ha Heleen, klopt! Daar hebben we ook al eens over geschreven. En dus in sommige gevallen beter voor je tegels!
Met groene zeep met schrobber daarna gewoon schoon spuiten en voor mieren strooi kaneel en weg zijn ze
Bedankt voor je reactie, Nelly!