hortensiaboeketje

Boeketje maken met hortensia

Je kunt de bloemen van hortensia in de winter het beste aan de plant laten zitten. Ze beschermen namelijk de knoppen tegen kou en vorst. Maar het kan geen kwaad om een paar bloemen af te knippen voor bloemschikken. Sterker nog: wij gebruiken ze graag als basis voor een klein bloemstukje. In dit artikel onze tips!

De basis: hortensia

Allereerst is het handig om een steel van ongeveer 15 centimeter aan de bloem te laten zitten. Dit is namelijk de basis voor je boeket.

De kern: andere bloemen

Vervolgens druk je de bloem als het ware van binnenuit iets uit elkaar, en maak je in de kern een boeketje met andere bloemen. De hortensia komt dan min of meer als een kraag om je bloemstukje te liggen, maar wordt tegelijkertijd ook onderdeel van je bloemstuk. Deze boeketjes vinden wij het mooist als er niet te veel bloemen in zitten.

hortensiaboeket 2

Minder is meer

Meestal gebruiken we een paar klimopbloemen zonder blad, een paar asters en af en toe een roos. Ook de bessen van lelietje-van-dalen, een dillescherm of venkelbloem zijn erg mooi. Onthoud: minder is meer. Gebruik twee of drie bloemen die een mooie bijpassende kleur hebben. Al zal dat niet zo moeilijk zijn, in het najaar hebben veel bloemen ongeveer dezelfde kleur.

Dit boeket kun je natuurlijk ook in de zomer maken. Dan heeft de hortensia een andere kleur, en raden we je aan om ook andere bloemen te kiezen.

Afwerking: klimop

Als afwerking plaatsen we onderaan het boeket een paar grote bladeren van klimop. Vervolgens houd je de boel bij elkaar met een touwtje.

Op de vaas of laten drogen

Zo’n leuk boeketje blijft ongeveer twee weken goed op de vaas. Je zou hem ook kunnen laten drogen. Zet hem in dat geval niet eerst op een laag water, want dan heb je meer kans op schimmel.

Ga jij dit boeketje maken? Stuur dan vooral een foto!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*