nazomerboeket

Een nazomerboeket maken

Hoewel het eind september echt officieel herfst is, heb je waarschijnlijk nog wel wat mooie bloemen in je tuin staan. Het is nu je kans om deze laatste bloemen van het seizoen in een boeket te verwerken. En wel in een nazomerboeket!

In de nazomer heb ik eigenlijk niet meer zoveel gekke kleuren in de tuin staan. Alles past goed bij elkaar. Eigenlijk hetzelfde als bij herfstboeketten: ik loop de tuin door en pluk hier en daar bloemen en blad dat ik vind passen.

leonorus herfstaster dille zinnia agastache ammimajus bupleurum(doorwas) duifkruid appelblad

In dit geval heb ik een boeket gemaakt van eenjarigen die ik hiervoor kweek in de snijtuin op mijn werk. Van de vaste planten is immers niet veel bijzonders meer te halen. Al moet ik zeggen dat ik af en toe een roos toevoeg aan mijn nazomerboeketten.

De inhoud van mijn nazomerboeket

Dit boeket bevat leonorus (hartgespan), herfstaster, dille, zinnia, Agastache (dropplant), Ammi Majus, Bupleurum (doorwas), Scabiosa (duifkruid) en appelblad.

Bij dit soort boeketten moet je er wel rekening mee houden dat ze eerder bedorven zijn dan een zomerboeket. Zorg dus goed voor ze met snijbloemenvoedsel of met suiker en bleek in het water.

Geniet ervan!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*