kamerplanten verhuizen sanseveria

Kamerplanten verhuizen: hier moet je aan denken

Als je gaat verhuizen, wil je je geliefde kamerplanten natuurlijk wel meenemen. In dit artikel vertellen wij je waar je op moet letten.

Voor je je planten verplaatst

Voordat je met je planten gaat slepen, is het slim om ze een beetje uit te schudden, zodat alle dode delen van de plant af vallen. Ook is dit het moment om planten te snoeien en dode steeltjes en verdord blad uit de plant te halen. Dan zijn ze mooi als ze straks in je nieuwe huis staan.

Je kunt je planten pas verhuizen als je nieuwe huis klaar is en je er niet meer hoeft te klussen. Verflucht, stof en tocht is niet goed voor een plant.

plant vervoeren verhuizen

Tijdens de verhuizing

Heb je grote planten, wind er dan een doek of papier omheen (vastmaken met touw). Zo kun je het blad voorzichtig bij elkaar houden. Is de plant erg groot, dek de pot dan af zodat er geen grond uit kan vallen. Vervolgens leg je de plant neer in de auto. Let op dat je er niets bovenop legt.

Voor wat beter hanteerbare planten, raden we je aan om dit artikel over het vervoeren van planten te lezen. Als je wil dat je je planten ongeschonden aankomen, moet je wat dozen verzamelen en ze omgedraaid gebruiken. Je kunt zo niet heel veel planten in één keer vervoeren, maar dan is de kans dat het goed gaat wel groter!

Na de verhuizing

Zijn je planten erg stoffig? Zet ze dan onder de douche! Ga er met een handdouche even kort overheen (met lauw water). Laat de planten goed uitdruppen in de douche. Zo zijn ze weer helemaal schoon in hun nieuwe thuis.

Elk huis heeft een ander klimaat. Daar moeten planten aan wennen. Houd rekening met zeker een maand acclimatiseren. Maak je dus niet te veel zorgen als je plant er na een paar dagen heel treurig uitziet. De planten krijgen op een andere manier licht, en ook de verwarming en luchtvochtigheid kunnen heel anders zijn.

kamerplanten verhuizen pannenkoekenplant pilea

Wat je niet met doen: meer water geven dan anders.

Wat wel kan helpen: iets meer sproeien met een plantenspuit. Zeker als de plant slap hangt of er wat (jong) blad geel wordt.

Geel blad

Blad dat geel is geworden, kun je gewoon weghalen. Als de plant in orde is, groeit er snel weer nieuw blad bij. Dat komt wel weer goed.

Heb je vragen over je planten bij of na je verhuizing? Stel ze in de reacties hieronder.

Benieuwd hoe je je oude tuin kunt verhuizen naar je nieuwe tuin? Dat lees je in dit artikel.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*