kerstboom 2020 daglicht

Grote planten voor op de plek van de kerstboom

Vind jij het ook altijd zo kaal in huis, als de kerstboom de deur weer uit is (of netjes opgeborgen)? Ons advies: zet er een mooie plant neer! Hoe kan het ook anders. Dit zijn mooie alternatieven.

Monstera

Een mooie, gezonde monstera kan heel groot worden. Ideaal om de kaalte van de kerstboom op te vullen! De plant heeft niet heel veel nodig, al moet je wel onthouden dat het een tropische plant is. Hij houdt dus van warmte en een hoge luchtvochtigheid!

gatenplant-monstera2

Palm

Een aanrader is een kentia-palm of een andere soort palm die mooi hoog kan worden, maar niet mega-veel ruimte in beslag neemt. De bladeren zijn immers slank.

Pannenkoekenplant

Zelf heb ik een grote pannenkoekenplant gehad, die qua grootte – zeker op een mooi plantentafeltje of krukje – de ruimte van de kerstboom mooi kan invullen.

pannenkoekenplant pilea peperomioides buiten

Strelitzia

Heb je flink wat ruimte over? Dan is een strelitzia (of paradijsvogelbloem) echt prachtig. Het blad geeft een lekker tropisch gevoel. Zoek wel even de juiste variant uit voor in huis (strelitzia nicolai), want sommige paradijsvogelbloemen groeien beter in een tropische kas.

Bananenplant

Bananenplanten heb je in verschillende vormen en maten. Kies een mooie hoge, of ga voor een wat kleinere en verzorg hem zelf zo dat hij goed groeit.

Rubberboom

Ik vind een rubberboom (of Ficus elastica) erg mooi, zeker een variant met bont blad. Dat geeft meteen een fris gevoel: op naar het voorjaar!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*