sanseveria

Sanseveria vermeerderen (stekken) en verjongen

Een sanseveria in de vensterbank: een beeld van vroeger. Maar weer helemaal terug, want de plant die ook wel vrouwentong genoemd wordt, heeft een comeback gemaakt.

Sanseveria’s scheuren

Sanseveria kun je gemakkelijk vermeerderen. Dat doe je niet door te stekken, maar door de plant te scheuren. En dit is ook het beste voor de plant zelf. Je kunt hem ’t best een keer per twee jaar uit elkaar halen, omdat de planten anders te groot worden voor de pot. Van één plant kun je er dan wel een stuk of zes, zeven maken. Wel is het zo dat het jongste deel van de plant het beste zal groeien.

sanseveria scheuren vermeerderen

Vermeerderen is ook verjongen

Dat scheuren doe je heel gemakkelijk met de hand – zeker als de delen van de plant nog niet zo dicht op elkaar zitten. Het scheuren doe je in het voorjaar, in april. Dat is nog net voor het groeiseizoen, zodat je in de loop van de zomer weer een mooie, jonge plant hebt. In feite heb je dan je sanseveria vermeerderd én verjongd.

Na het scheuren zet je de delen in nieuwe potgrond, en ben je klaar. Een sanseveria is een heel gemakkelijke plant. Hij kan goed tegen droogte en is niet snel vatbaar voor ziektes, door het stevige, stugge blad.

sanseveria in pot

Wat vind jij van de sanseveria?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*