Tip: geef je kamerplanten gekookt water

Tip: geef je kamerplanten gekookt water

Vandaag hebben we een korte tip voor je: geef je planten gekookt water. Uiteraard wel afgekoeld water! Gekookt water bevat minder kalk. Dit komt ten goede aan je (kamer)planten.

Wij koken er niet speciaal water voor, maar er blijft toch best vaak water achter in de waterkoker. Voordat we de waterkoker opnieuw vullen, gieten we dit restant in de gieter (Linda gebruikt bij haar thuis gewoon een plastic maatbeker als gieter, zoals je op de foto kunt zien). Op die manier heb je altijd kalkvrij water in je gieter.

Kalk in het water

Merk je dat de potgrond van je kamerplanten een beetje wit wordt? Dat kan wijzen op de aanwezigheid van kalk in de grond. In dat geval is afgekoeld gekookt water een aanrader.

7 Comments

 1. leuke tip, bijkomend voordeel is veel minder kalkaanslag in je waterkoker. de kalk slaat pas aan na afkoeling van het water.
  ik heb een kan op het aanrecht staan waarin ik de waterkoker na gebruik leeggiet. zo zie je hoeveel kalk er in het water zit en op deze manier heb ik zelf ook lekkerder, zachter drinkwater.

 2. Als ik eieren kook, haal ik die met een lepel uit het water en laat het kookwater afkoelen en gebruik het voor mijn kamerplanten. Het bevat waardevolle voedingsstoffen.

 3. Ik gebruik regenwater uit de ton. Is dat ook goed voor binnenplanten?

  • Ha Joke, dat is heel goed voor kamerplanten, zelfs een van de betere dingen voor planten! Het schijnt zelfs dat er meer voeding in zit dan in leidingwater. Gewoon blijven doen, dus!

 4. niki muysers

  Heb het ook geprobeerd voor mijn Plantarium ( klein Mangroves en Nypa’s staan in het water) regenwater, doch zag daar puntjes in bewegen en vond dat vies, Gewoon kraan water nu, ongeveer
  14 liter, doch laat kalk sporen na tegen het glas, er staan 2 klein filter in. Beneveld ze iedere dag met bron water, doch laat ook kleine druppels van kalk na op het glas. Wat raad U me aan?

  • Hoi Niki, leidingwater koken zorgt ervoor dat kalk uit het water gaat. Dat zou ons advies zijn!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*