hortensia magical amethyst

Bijzondere hortensia: magical amethyst

Normale hortensia’s verliezen op den duur hun kleur en houden een bruine bol over. Bij deze speciale hortensia, de magical amethyst, is dat anders.

hortensia magical amethyst lente lichtgroen

In het voorjaar, als de bloemen nog half in de knop zitten, lijkt het van een afstandje toch of deze hortensia magical amethyst* groene bloemen heeft. In de zomer verkleurt de bloem naar lichtroze, vervolgens naar donkerroze, rood en dieprood. Daarna is het een kwestie van nabloeien, of verbloeien. De bloem is dan al heel lang uitgebloeid, maar hij behoudt de vorm en kleur heel goed. Zeker tot de vorst blijven de bloemen prachtig. Tot december heb je een mooie bloeiende hortensia staan.

hortensia lichtroze

Elk jaargetijde een andere kleur

De hortensia heet ‘magical’ en wordt aangeprezen als een plant die lang en stevig bloeit. Wat ons betreft is dit niet zomaar een verkooppraatje. Als je de plant goed verzorgt, komt hij de belofte zeker na. Voor ons zit de meerwaarde in de verkleuring, zodat je ieder jaargetijde een andere kleur hebt. Overigens is deze hortensia er ook nog in een andere kleur: ruby tuesday.

hortensia magical amethyst

Hortensia magical amethyst: stevige plant & bloemen

Behalve die kleur is de stevigheid van de plant én bloemen opmerkelijk. De stengels blijven mooi rechtop staan, het blad is erg stevig, maar de klapper zijn de bloemen. Dit zijn niet zomaar hortensiabloemen. Je zou het eigenlijk even moeten voelen: de bloemblaadjes zijn niet te vergelijken met de normale, zachte bloemen. Deze voelen stevig en hard aan – ze kunnen dus ook veel hebben. Ze waaien niet zo snel om door de wind: de stengels blijven beter rechtop staan. De bloemblaadjes zelf zijn ook veel beter bestand tegen regen.

hortensia

Bemesting

Belangrijke kanttekening: deze ultieme plant bereik je door je hortensia veel voeding te geven. De planten op de foto hebben we drie keer per jaar bemest met een organische meststof: in maart, eind mei en in juli. Deels omdat we hem in een pot hebben staan, daardoor heeft deze hortensia meer mest nodig. Maar ook in je border wordt de plant niet zo bijzonder als je niet genoeg bemest.

hortensia magical amethyst

In de volle grond

Plant je deze hortensia in de volle grond, zorg dan voor een grondmengsel met goed wat tuinturf en mest. De grond moet vocht goed vasthouden, zoals elke hortensia heeft deze variant ook veel water nodig.

hortensia

Vergeet ook in de volle grond de bemesting niet. Je kunt hiervoor trouwens speciale hortensiamest gebruiken, maar dat hoeft niet.

hortensia magical amethyst vorst

Deze hortensia is te koop bij kwekers, tuincentra en sommige varianten vind je ook online*.

Ken jij deze soort hortensia al? Wat vind je ervan?

*Dit is een affiliate-linkje. Dat betekent dat wij een klein bedrag krijgen, als je via deze link een product koopt. Voor jou blijft de prijs (uiteraard) gelijk.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*