bloembollen bemesten

Bloembollen bemesten voor volgend jaar

Zo rond half januari kun je het beste je bloembollen bemesten. Het heeft niet gelijk effect op de bloei van dit jaar, omdat de complete bloem in wording al netjes opgevouwen wacht op het voorjaar. Juist voor volgend jaar is het heel goed. Als de ‘neuzen’ eerder boven zijn gekomen dan normaal (door hoge temperaturen), hoef je de bemesting daar niet op aan te passen.

Patentkali en gedroogde koemest

Je kunt je bloembollen bemesten met patentkali en gedroogde koemest. Het eerste zorgt ervoor dat de bloembol meer voeding op kan nemen voor het jaar erop. Niet van dit jaar, omdat dus zowel de plant als de bloem al aanwezig is in de bloembol, dat wordt het jaar ervoor gevormd. Als je nu bemest, doe je dat dus voor de bloeitijd van volgend jaar.

De reden dat je nu al bemest, is omdat de bloembol meteen voorraad opneemt zodra hij is uitgebloeid. Heb je hem dus op tijd bemest, dan zit de mest al in de grond in de buurt van de bloembol, en is het klaar om op te nemen.

Bemesten voor de regen

Welke mest je gebruikt maakt niet heel veel uit, een beetje mest is al goed. Doe het ‘t liefst wanneer er een beetje regen op komst is, dan kan de mest goed in de grond trekken.

bloembollen bemesten

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*