monarda border

Deze 12 bloemen en planten bloeien in juli

Juli is een prachtige maand in de tuin, er staat zoveel in bloei! In dit artikel vind je 12 bloemen en planten die in juli (nog) bloeien. Dit zijn onze favorieten, we zijn ook benieuwd naar die van jou!

Vlinderstruik

Vlinderstruiken hebben een enorme groeikracht en de bloemen ruiken heerlijk! Ze zijn er in verschillende kleuren, dus altijd wel eentje die bij jouw smaak past. Om de mooie bloemenpracht van de vlinderstruik te behouden, is het belangrijk om hem in maart te snoeien. Handig: vlinderstruiken doen het goed in de volle zon en kunnen daardoor ook goed tegen droogte.

bloem vlinderstruik

Kamperfoelie

Kamperfoelie is een van mijn favoriete zomergeuren (al komt de vlinderstruik ook dichtbij!). Ik vind het heerlijk om op een warme zomeravond door het bos te lopen en de geur van kamperfoelie op te snuiven. Maar de plant is ook een mooie klimmer voor je pergola!

kamperfoelie

Phlox

Phloxen bloeien vanaf juli tot zeker september, oktober. Je kunt er dus heel lang van genieten! De plant staat graag in de volle zon, maar houdt niet van te droge grond. Om de bloei van phloxen te verlengen, kun je ze toppen.

phlox tweekleurig

Campsis radicans

Als je onze site regelmatig bezoekt, ben je de trompetbloem of campsis radicans vast al eens tegengekomen. Dit is een van onze favoriete bloemen aan de pergola en wij raden hem van harte aan! De oranje bloemen geven een mooi tropisch tintje aan je tuin!

Campsis radicans pergola.

Haagwinde

Nu zeggen wij wel dat onkruid niet bestaat, toch wil je haagwinde liever niet in je tuin hebben. Desondanks vinden we dat de haagwinde erg leuke bloemen heeft – bij Albert Jan thuis noemden ze de bloemen vroeger ‘pispotjes’.

haagwinde witte bloem

Juffertje-in-‘t-groen

Juffertje-in-‘t-groen is een superleuke bloem die mooi staat in een border, maar zeker ook op de vaas! Hij is wat ‘ielig’, waardoor hij makkelijk verdrongen wordt door andere planten. Het beste zet je dus een groepje bij elkaar. En, heel handig: de plant doet het goed in zowel de zon als halfschaduw.

juffertje-in-t-groen wit

Stokroos

Stokrozen doen het al snel goed: in een landelijke tuin of bij een boerderij, maar zeker ook in geveltuintjes! Wij vinden het altijd een prachtig gezicht, zo’n lange stengel met allemaal bloemen eraan!

stokroos tweejarig

Prikneus

Prikneus is voor ons een bijzondere plant. Albert Jans moeder, Linda’s oma, noemde de plant altijd zachtlapje. Als je het blad ziet, snap je wel waarom: je hebt meteen de neiging om het te aaien. Wij hebben de plant in het wit en roze en genieten enorm van de bloei.

prikneus in border

Monarda

Er is een bepaalde, kruidige geur die me altijd doet denken aan de tuin van Albert Jan. Dat komt door de monarda die er staat, en altijd zijn geur verspreidde als ik lekker in de zon op het gras lag. Als je het blad kneust in je hand, ruik je het extra goed. Het blad heeft wel wat weg van het blad dat wordt gebruikt voor earl grey-thee.

monarda juli

Hibiscus

Er bestaan verschillende soorten hibiscus, en wij zijn met name dol op de soorten die van die prachtige grote bloemen heeft. Hibiscus begint in juli te bloeien, en bloeit ook in augustus. Een prachtige zomerbloeier dus!

hibiscus wolfsmelk juli

Poederkwast

Tot aan de bloei is de poederkwast een onopvallende plant (al zijn de bladeren en de stengels ook al mooi!). Maar als hij dan eenmaal bloeit… Wauw! En geniet er maar snel van, want je zult de bloemen niet de hele zomer zien. Na zo’n zes weken is de plant wel uitgebloeid.

bloeiende poederkwast juli

Verbena bonariensis

Eigenlijk zijn alle planten in dit artikel favorieten, maar van verbena bonariensis (ijzerhard) word ik altijd blij. De dunne stengels met grappige bloemetjes kunnen overal tevoorschijn komen, en daardoor voor een fleurige verrassing zorgen. Hij zaait zich gemakkelijk uit, en dat vinden wij helemaal niet erg! De bloemen kunnen al eerder dan juli tevoorschijn komen, en kan tijdenlang bloeien.

verbena bonariensis ijzerhard bloeit in juli

Daarnaast bloeien in juli ook al veel plukbloemen, dat is echt genieten!

Wat zijn jouw favoriete julibloeiers?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*