bloempot waterreservoir

Bloempotten met waterreservoir

Handig voor planten die veel water nodig hebben: (hang)potten met een waterreservoir. Bijvoorbeeld voor eenjarige zomerbloemen, komkommerplanten, muismeloen of hangtomaten.

Het is niet altijd goed aangegeven bij de potten, dus vraag er naar bij je kweker of het tuincentrum. Vaak kun je het ook zien aan de onderkant: je ziet een uitsparing met een gat.

eenjarige zomerbloeiers petunia verbena

De plant kan water drinken als het nodig is

Zo’n waterreservoir werkt heel simpel: je geeft de plant veel water. Het ingebouwde reservoir loopt vol. Het overtollige water loopt via een gat weer weg. Bovenop het reservoir zit een soort gaas, waarop de potgrond zit. De wortels gaan op zoek naar water en groeien in het reservoir. Zo kan de plant water drinken als het nodig is. Omdat het teveel aan water wegloopt, is er geen risico op rottende wortels.

Handig: niet zo vaak water geven

Op deze manier hoef je je plant niet elke dag water te geven. Pas als het reservoir leeg is, moet je weer aanvullen. Je merkt het heel makkelijk: de plant is een stuk lichter als het reservoir leeg is. Sommige potten hebben aan de zijkant van de pot ook een soort doorzichtig maatbekertje, waaraan je kunt zien hoe vol het reservoir nog is.

bloempot waterreservoir

Ook voeding geef je heel gemakkelijk met het gietwater mee, daarvoor hoef je niets extra’s te doen.

De prijs

Het enige nadeel van deze potten is dat ze redelijk duur zijn. Daar staat wel een stuk gemak tegenover.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*