blad euonymus alatus

Euonymus alatus: mooi in de herfst én in de winter

Wij vinden de herfst met al z’n mooie kleuren prachtig. Maar dat betekent niet dat er geen kleur meer over is zodra het blad van de bomen is. Als de herfstkleuren weg zijn, komen de mooie wintertakken tevoorschijn.

Bijzondere wintertakken

Het blad van Euonymus alatus kleurt in de herfst prachtig rood. Maar de takken zijn ook een goed voorbeeld van bijzondere wintertakken. Ze hebben een soort bruine randjes langs de takken, dat zijn kurklijsten.

euonymus alatus tak

Deze takken doen het goed op de vaas. Ook leuk: een bundeltje takken aan elkaar binden. Kan erg mooi als decoratie voor kerst.

Bijzonder blad

De struik bloeit niet, maar door het blad in de herfst lijkt het net alsof hij wel in bloei staat. Het blad is rood, maar heeft een opvallende groene nerf. Met het herfstblad doet hij niet onder voor een bloeiende struik.

struik euonymus alatus

Euonymus alatus snoeien

Euonymus alatus is een mooie vulling voor een struikenborder. Wordt hij te groot? Dan kun je hem altijd snoeien: her en der de dikste takken eruit halen. Anders zaag je hem simpelweg bij de grond af, waarna hij weer aangroeit. De struik is in het voorjaar en de zomer redelijk onopvallend groen. Wel mooi groen, maar het is ‘gewoon’ groen. Hij wordt pas bijzonder in de herfst!

euonymus alatus blad dichtbij

De struik kan goed tegen schrale zandgrond. Wel krijgt hij dikkere takken en bredere kurklijsten als hij op een zwaar bemeste grond of kleigrond staat. De doorsnede van de tak lijkt dan wel vierkant.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*