begonia oostenrijk

Groene souvenirs meenemen van vakantie

Op vakantie zie je vaak iets minder bekende planten, die je zelf misschien ook wel in je tuin of op je balkon zou willen hebben. Ik kan het dan niet laten om bij zulke planten af en toe een blaadje eraf te halen. Dit is voor mij namelijk het perfecte souvenir!

Voordat je schrikt: het kan geen kwaad om stekjes te nemen van een plant – je beschadigt de plant er niet echt mee. Houd er wel rekening mee dat als iedereen dit doet, er weinig van een plant overblijft. Overigens kijk ik vaak eerst onder de plant, of ik wat kan vinden dat er net af is gevallen.
 

Op een beetje water zetten of vochtig houden

Dit stekje steek ik in mijn binnenzak. Als het nog een paar dagen duurt voordat we naar huis gaan, zet ik het op een beetje water. Als ik weer op reis ga, dan wikkel ik het in een stukje natgemaakt keuken- of wc-papier en doe ik dat weer in een plastic zakje.
 
begonia oostenrijk
 

Stekje

Eenmaal thuis behandel ik het stekje zoals ik met een ‘normaal’ stekje zou doen. Als je wilt weten hoe ik dat doe, kun je dit artikel lezen.
 

Begonia uit Oostenrijk

Op deze manier heb ik verschillende planten in de tuin staan die ik van vakanties heb meegenomen. Op de foto zie je bijvoorbeeld een begonia uit Oostenrijk, die grote en lange bloemstelen heeft.

2 Comments

  1. Een leuk idee! Maar ik vraag me af, mag dat zomaar, planten meenemen uit het buitenland? In verband met natuurlijke begroeiing in een land enzo..?

    • Ha Luna, zomaar planten meenemen kan inderdaad niet. Je kunt stekjes of zaden winnen. Uiteraard wel alleen als dat is toegestaan in je vakantieland!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*