citroengeranium tafel

Hoe voorkom je slappe stelen aan je citroengeranium?

Zijn de stelen van je citroengeranium erg slap? Dan heeft je plant ondersteuning nodig, en dat ziet er niet altijd mooi uit. Gelukkig kun je iets doen om slappe stelen aan je citroengeranium te voorkomen!

Ook al geef je je citroengeranium niet te veel water, toch kan je plant gaan ‘schieten’, waardoor de stelen doorbuigen. Dit kan komen door één of meerdere van de volgende oorzaken:

  • Je plant heeft te donker gestaan
  • Je plant heeft te warm gestaan
  • Je heb je citroengeranium te veel mest gegeven

Vanaf half mei (IJsheiligen) kun je je citroengeranium buiten zetten. Dan krijgt hij stevigere stelen, want buiten is het immers koeler.

Wil je je citroengeranium toch binnen laten staan, dan is ons advies om hem op een koelere plek neer te zetten. Dus niet in de vensterbank of boven de verwarming!

citroengeranium bloem

Citroengeranium snoeien

Wil je je plant weer in betere staat krijgen, terwijl hij al slappe stelen heeft? Dan kun je hem flink terugsnoeien. Knip hem ongeveer 20 centimeter boven de grond af, en zet hem vervolgens in nieuwe potgrond. Zet je citroengeranium dan zeker niet meer op een te warme plek: vanaf 20 graden is het eigenlijk al te warm.

Citroengeranium toppen

Wil je een mooie, gedrongen plant houden? Dan is het ’t beste om je citroengeranium regelmatig te toppen. Dat betekent dat je de kop eruithaalt. Dit doe je al vanaf dat de plant klein is. Een nadeel is dat je citroengeranium dan niet zo snel zal bloeien. Gelukkig is dat niet zo’n probleem, want bij deze plant gaat het immers om de citroengeur!

6 Comments

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*