Knip je passiebloem niet af in het voorjaar!

Knip je passiebloem niet af in het voorjaar!

Ziet je passiebloem er in het voorjaar uit alsof hij dood is? Wees niet te rigoureus in je tuin: de passiebloem moet je niet zomaar afknippen. Als je passiebloem niet bevroren is, zal hij weer opnieuw uitlopen. Wacht eventjes en je ziet allemaal mooie pluimpjes verschijnen.

Je passiebloem lijkt dood

Dat uitlopen begint pas half mei, vandaar dat je weleens het gevoel zou kunnen hebben dat je plant dood is. Zelfs als je even over het hout krabt, lijkt hij dood. Je zult misschien denken: wat een lelijk, kaal ding. Maar wees geduldig! Als je hem eenmaal ziet uitlopen, is hij ook zo weer in bloei. Passiebloem groeit namelijk als een gek!

passiflora winter

In het voorjaar komen(als het goed is) nieuwe blaadjes en groeischeuten aan de bestaande plant. Houd dat goed in de gaten. Loopt een deel van de plant niet uit, dan zal dat afsterven. Dus pas op het moment dat er nieuw blad en groen aan de plant zou moeten komen, kun je zien welk deel je weg kunt snoeien.

Passiebloem snoeien

Natuurlijk kun je de passiflora wel snoeien als je hem te groot vind worden. De plant kan behoorlijk wild groeien, met veel zijscheuten. Het is ook goed om de zijscheuten er af en toe af te halen. Daar heb je vrij weinig aan, ze kosten alleen energie. De hoofdstengels moet je wel laten zitten, want het liefst heb je een stevige hoofdstengel die veel bloemen levert. Snoeien doe je ongeveer half april, als er geen strenge vorst meer voorspeld is.

Ook moet je de passiebloem bemesten. Doe dit zo rond maart of april. Dan kan de plant er weer goed tegenaan!

 

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*