boeket folie

Kun je plasticfolie om een boeket laten zitten?

Als je een boeket bloemen krijgt, zit er eigenlijk altijd wel een flink stuk plasticfolie omheen. Het ziet er feestelijk uit, maar kan het kwaad voor de bloemen?

Mooier door folie

Door de folie ziet een boeket er mooier uit, en ook groter. Als je de folie erafhaalt, lijkt het opeens een kleiner bosje bloemen te zijn. Dat is jammer! Ook is de folie handig als bescherming, bijvoorbeeld als je een boeket nog mee moet nemen of als het koud is buiten (maar papier is dan net zo goed).

Toch raden we je met klem aan om de folie om een boeket zo snel mogelijk te verwijderen. Deze bescherming is alleen bedoeld voor de korte termijn, want op lange termijn biedt het zeker geen bescherming.

boeket folie

Schimmel

Plastic gaat broeien. Met vocht en warmte hebben je bloemen lucht nodig. Laat je het plastic om het boeket zitten, dan komt er geen lucht bij je bloemen, en kan de boel gaan schimmelen.

Het liefst haal je dus meteen de folie van een boeket, snijd je de stelen schuin aan en zet je de bloemen in een vaas met bleek en suiker. Op die manier kun je langer genieten van je bloemen.

Lees ook: waarom je ook een elastiekje het best van je bos bloemen kunt halen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*