echeveria

Lezersvraag: wat te doen met een zielige plant op kantoor?

Lezeres Inge maakte zich zorgen om het kantoorplantje op haar werk. Wat te doen? (De echeveria op de foto is van onszelf, niet van Inge.)

Dit is haar vraag:
“Hebben jullie misschien een tip voor een plantje op mijn werk? We hebben een vetplant (denk ik) die steeds zieliger wordt. Hij staat normaal in de vensterbank met ochtendzon (als de zon tenminste schijnt) en verder vangt ie TL- en daglicht. Hij wordt laatste tijd alleen steeds zieliger. Ik had hem al verplaatst naar een plekje met minder directe zon, en naar mijn idee meer daglicht, maar dat helpt ook niet. Is dit gewoon een gevalletje van niet genoeg water, denk je? En helpt het voor vetplantjes ook om ze af en toe een badje te geven?”

inge kantoorplant
 

Verpotten in nieuwe potgrond

Allereerst is het belangrijk om planten een keer per jaar te verpotten in nieuwe potgrond. Op kantoor wordt dat weleens vergeten, omdat er meestal niet één persoon echt verantwoordelijk is voor de planten. Beginnen kantoorplanten dus hun kop te laten hangen, dan is dat stap één.
 

Licht en voeding

Zo te zien aan de foto is het bij deze plant ook een kwestie van te weinig licht, in combinatie met te weinig voeding. Vetplanten kunnen heel veel zon verdragen. Geef de plant daarbij om de twee weken plantenvoeding.
 

Hoe zit het met water geven?

Wat betreft water: deze plant heeft niet veel nodig, het is immers een vetplant. Je kunt gerust een paar dagen overslaan. Geef bijvoorbeeld twee keer per week water. Op de foto is te zien dat de plant in een plastic binnenpot staat. Dat is heel belangrijk, omdat overtollig water dan weg kan lopen. Til regelmatig even het binnenpotje op om te kijken of er geen water in de pot staat – als dat wel het geval is: gooi het weg.

Vanaf een foto is het lastig te zien, maar dit is wat voor advies we je kunnen geven!
 
Heb jij een vraag voor ons? Mail ‘m naar groenepassies@gmail.com!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*