mansoor zomer

Mansoor (Asarum europaeum): ideale bodembedekker

Mansoor is een winterharde, vaste plant die groen blijft in de winter. De plant heeft mooie donkergroene bladeren die je tegemoet glanzen. Deze ronde bladeren vormen de sierwaarde van de plant. Mansoor bloeit namelijk wel, maar de bruine, langwerpige pijpvormige bloemetjes zijn verscholen onder het blad – je ziet ze dus niet!

Zelf vind ik mansoor mooi bij een vijver. Misschien juist omdat het laag bij de grond blijft en daardoor mooi overloopt in de vijver.

mansoor border

Plant mansoor voorin de border

Omdat mansoor laag blijft, is hij heel geschikt om vooraan een border te planten. Bijvoorbeeld langs een pad. Het is echt een ideale plant, omdat deze bodembedekker weinig werk vergt. Bovendien doet hij het ook goed op schrale grond.

Met de heggenschaar eroverheen

Het enige wat je moet doen qua verzorging is het oude blad afknippen na de winter. Er komt namelijk geel blad aan, wat niet mooi is als er weer fris jong blad aangroeit. Je kunt er heel simpel met de heggenschaar overheen gaan. Binnen no time groeit er weer nieuw blad voor terug. Bemesting is niet nodig, maar wil je iets grotere bladeren, dan zou je de plant wel kunnen bemesten met een beetje organische meststof.

mansoor border dichtbij

2 Comments

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*