Zinnia border

Nostalgische planten: zinnia’s

De zinnia is een echte ouderwetse plant, die je vroeger vaak in de tuin zag. En dat is niet zo gek: zinnia’s zijn ontzettend sterk. Ze staan mooi rechtop in de tuin en blijven lang op de vaas staan. Voor mij hebben ze de charme van vervlogen tijden.

Zinnia is een sterke snijbloem

Linda vindt ze wel een beetje lijken op gerbera’s, maar zinnia’s zijn veel minder stijf en veel sterker. Gerbera’s moet je bijvoorbeeld op draad zetten voor een boeket, maar deze bloemen blijven gewoon uit zichzelf rechtop staan.

Zinnia

Je hebt lage soorten (pompon-zinnia’s), middelhoge en hoge soorten zinnia’s. Je hebt zelfs bloemen met verschillende kleuren op de bloemblaadjes. Deze zijn niet zo sterk en ik vind ze ook niet zo heel mooi – ik vind de ouderwetse soort het allermooist. Zelf zaai ik altijd verschillende kleuren door elkaar heen; roze, rood, geel, wit, crème, knalrood, donkerrood, zelfs limegroen (envy). Wil je ze echter in een specifieke border hebben, dan kun je ze ook op kleur bestellen bij de betere zadenhandelaar.

Ik vind alle bloemen mooi, maar als snijbloem zijn zinnia’s toch wel heel goed. En omdat er zoveel kleuren zijn, is er altijd wel een soort die in je boeket of interieur past.

zinnia boeket
Zinnia in een boeket met herfstasters

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*