senecio herreianus groen

Senecio herreianus: een vetplantje dat van kleur verandert

Maak kennis met Senecio herreianus: één van onze favoriete vetplanten van het moment! Hij is familie van het erwtenplantje, in het Engels ook wel string of pearls.

Meer water = een andere kleur

Deze plant heeft iets heel grappigs: zijn kleur verandert als hij meer of minder water krijgt. Droogt hij een beetje op, dan worden de stengels iets paarser. Ook de groene ‘blaadjes’ (bij gebrek aan een beter woord) krijgen een paarsige gloed. Geef je hem flink water en verzorg je hem goed, dan blijft de plant groener.

senecio herreianus paars

Een keertje vergeten water te geven is bij deze senecio dus geen probleem. Let wel op met te veel water geven: als hij in een laagje water blijft staan, kan hij snel doodgaan. Verstandig dus om deze plant in een plastic binnenpot te zetten.

Senecio groeit snel

Deze plant heeft weinig verzorging nodig, en is daardoor dus ook heel erg geschikt voor mensen die vinden dat ze geen groene vingers hebben (al vinden wij dat iedereen groene vingers heeft!). Af en toe water en bemesting, en de plant groeit als een tierelier. Hij houdt overigens wel van veel licht.

senecio herreianus paars

Senecio stekken

Ook is de plant gemakkelijk te stekken. Je vermeerdert hem door een stengel af te knippen en die in een nieuw potje met aarde te zetten.

Zelf vind ik het een perfecte plant voor op een standaard of in een hangpot. Dan komen de slierten extra goed uit.

Wat vind jij van deze plant?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*