Pruimenboom reine claude

Steenvruchtbomen (prunus) bemesten

Zodra de oogst voorbij is, is het tijd om je steenvruchtbomen (prunus) te snoeien en bemesten met patentkali. Daarmee zorg je dat er een voorraadje mest in de grond zit. In augustus vormen meestal de knoppen voor volgend jaar, en dan kan de boom de best goed gebruiken.

Wat zijn steenvruchtbomen?

Steenvruchtbomen zijn bomen met vruchten zoals pruimen (prunus), perziken of kersen. Ook sierkersen en het amandelboompje zijn van dezelfde (prunus)familie. De vruchten van deze bomen hebben een harde ‘steen’ in het midden. Vergelijk maar eens met de pitten van een appel of druif, dan snap je het verschil.

Na de oogst: snoeien en bemesten

In juli of augustus, afhankelijk van de boom en het weer is de oogst voorbij. Dan is het moment om de bomen te snoeien en te bemesten. Houd de algemene snoeiregels aan (of lees dit artikel over een pruimenboom snoeien).

japanse sierkers prunus steenvruchtboom
Deze Japanse sierkers is een prunus, en dus ook een steenvruchtboom

Patentkali

Bemesten doe je met patentkali. Dat helpt namelijk specifiek bij de bloemknopzetting voor volgend jaar. Die vorming begint dus in de zomer. Als je je boom elk jaar bemest, ga je op den duur zeker verschil zien: bemesting zorgt voor meer vruchten. Je kunt de kali gewoon rondom de boom strooien.

Bemest jij jaarlijks jouw steenvruchtboom?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*