stellar geranium

Stellar geranium: de moeite waard vanwege het blad

Dit is de Stellar geranium (Pelargonium ‘Vancouver Centennial’). En dat vinden wij toch wel een heel bijzondere soort geranium!

Zoals je ziet, heeft de plant heel mooi blad. Ook als er geen bloemen in zitten, maken de bladeren de plant de moeite waard. Sterker nog: de bloemen zijn eigenlijk helemaal niet zo bijzonder. Ze zijn een beetje iel. Wel bloeien er vaak veel bloemen tegelijkertijd, wat er dan toch erg mooi uitziet.

Deze soort geranium staat bekend om zijn bloemblaadjes met kartelrandjes. Kijk maar eens goed!

Volle zon of halfschaduw

De plant doet het prima in de volle zon, maar houdt ook van halfschaduw. In de winter moet je wel een binnenplekje voor hem reserveren.

stellar geranium

De plant is niet lastig te verzorgen. Als hij nog jong is, raden we je aan om de eerste bloemknoppen eruit te halen. Dan krijgt de plant de kans om zich goed te ontwikkelen – de energie kan dan naar de bladeren en de stengels. Deze stellar geranium groeit vrij plat, en zal niet snel omhoog schieten.

Voeding voor de pelargonium

Je kunt goed zien of de plant het naar zijn zin heeft. Als de bladeren mooi donkerbruin zijn, dan doet hij het goed. Wordt het groene en bruine wat lichter van kleur, dan moet je maatregelen nemen. De pot kan dan te klein zijn, of je geeft te weinig voeding (al is te veel mest natuurlijk ook niet goed). Zelf geef ik eens per twee weken voeding in korrelvorm, die ik oplos in het gietwater. Vloeibare kuipplantenvoeding is ook prima, of je kunt speciale geraniumvoeding gebruiken.

Bloeiperiode van de stellar geranium verlengen

Zoals bij veel planten: knip de uitgebloeide bloemen zo snel mogelijk weg. Bij deze plant mag het zelfs wel iets eerder: als een paar bloemen wat minder worden, kun je de hele bloem met stengel meteen weghalen. Je verlengt dan de bloeiperiode, en het komt het blad ten goede.

Wat vind jij van deze geranium?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*