herfstaster straalaster struisvederaster

Supergoede snijbloem: de herfstaster

Vanaf half augustus/begin september tot in oktober bloeien de herfstasters. Dit is een heel ouderwetse bloem die je in mei zaait. De bloemen zijn prachtig in je tuin, maar doen het ook fantastisch op de vaas.

Als er geen vorst is, kun je lang van je asters genieten. Een tip om de bloei te verdelen, is om een gedeelte van de bloemen wat later te zaaien. Zaai de ene helft in april of mei en de andere helft in juli, en dan heb je er uiteindelijk langer plezier van.

herfstaster straalaster struisvederaster

Er zijn veel verschillende soorten. Zo heb je asters die op margrieten lijken en asters die verschillende kleuren in het hart hebben. Maar mijn favoriet is de struisvederaster. Zelf noem ik hem graag ‘straalaster’, omdat het een bloem is die straalt. Kijk maar eens goed: het is net vuurwerk. Het is een ideale bloem om te combineren, omdat je ze in enorm veel kleuren hebt: roodtinten, roze, blauw, paars, geel lichtgeel, wit – noem maar op.

Asters zijn goede snijbloemen

Asters zijn supergoede snijbloemen, ze blijven heel erg lang mooi op de vaas. Bovendien zijn ze heel makkelijk om te zaaien en uit te laten groeien, ze bevatten nauwelijks ziektes. Dus als je je vazen vol wil in de nazomer en de herfst, dan zijn dit echt de ideale planten.

herfstaster straalaster struisvederaster

2 Comments

    • Hoi Henny,

      Herfstaster is niet winterhard. Je zou nu dus veel te laat zijn als je ze zou zaaien, dat moet echt in het voorjaar gebeuren. Volgend jaar in april/mei kun je ze weer zaaien!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*