planten vervoeren

Tips om bloemen en planten te vervoeren

Bloemen en planten zijn leuk om cadeau te geven, maar lastig als je er een eindje mee moet rijden. Je wilt immers dat ze onbeschadigd aankomen. Wij hebben een paar tips voor je.

Omgekeerde doos

Zet een doos met de onderkant naar boven, en snijd in het midden een kruis. Let hierbij op de afmetingen van de pot. De flappen karton druk je naar binnen, en daar zet je de pot in (met in dit geval een bougainville). Zo staat de pot stabiel en valt hij niet om tijdens het rijden (bijvoorbeeld in een bocht, op een rotonde of als je hard moet remmen).

Bij een zware plant is het verstandig dat de pot de grond raakt. Heb je alleen een containerpot (een plastic pot met gaatjes onderin), leg dan plasticfolie op de vloer van je auto.

Collage planten vervoeren

Deze doos kun je ook gebruiken bij een bos bloemen, maar dan moet je wel een vaas meenemen (met daarin een klein laagje water). Vind je dat onhandig, dan hebben we een andere tip voor je.

Bos bloemen vervoeren

Een bos bloemen kun je (voorzichtig) neerleggen, maar je wil niet dat de bloemen uitdrogen. Om dat te voorkomen, maak je keukenpapier vochtig en wikkel je dat om de stengels. Daaromheen maak je een plastic zakje vast, waardoor je auto droog blijft.

bos bloemen vervoeren

Bloemen en planten in de kofferbak

De allerbeste plek om je planten en bloemen te vervoeren, is een afgesloten kofferbak. Dan heb je geen rechtstreeks zonlicht op de planten.

Airco of ventilator

Heb je geen plek in je kofferbak? Zorg dan dat je je bloemen of planten op een plek neerlegt waar de airco of de ventilator niet direct op blaast. Airco is trouwens wel goed, want dat houdt de temperatuur wat koeler. Een ventilator kan de bloemen uitdrogen. Leg je ze bijvoorbeeld op de mat bij de bijrijder, zorg er dan voor dat de ventilator hier niet op gericht staat.

bos bloemen auto

Dit vind je misschien ook interessant:

5 Comments

 1. Hebben jullie ook een tip om een grote (yucca/palmlelie 1.80 hoog) te vervoeren zonder dat de (kromgegroeide) zijtakken en stekken (bladeren) daaraan beschadigen/breken?

  Ik kan een foto opsturen, als dat handig is.

  Alvast dank!

  • Hoi Marja,

   Het is belangrijk dat je yucca goed ondersteunt, zodat de stam niet kan breken. Wat ook goed werkt is de plant inwikkelen met een deken. Hopelijk heb je hier wat aan! Succes.

   Groetjes,

   Albert Jan en Linda

  • Dag Prins,

   Je kunt de stengels het beste omwikkelen met vochtig papier, zoals in het artikel staat omschreven. Eventueel kun je zo’n kartonnen draagtas (lijkt meer op een doosje met hengsels eraan) kopen, zodat het makkelijker dragen is.

   Groeten van Albert Jan en Linda

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*