venkel bloem

Venkel bloeit zo mooi!

De knol van knolvenkel kun je natuurlijk gebruiken in gerechten, of de zaden voor je thee. Maar ik gebruik venkel graag omdat de plant zo mooi bloeit. Hij heeft een prachtig blad, dat erg decoratief is in de tuin. Ook staat het groen erg mooi in de vaas.

Schermbloemen als decoratie

De schermbloemen van venkel lijken wel wat op pastinaak of dille, ook eetbare planten die ik ook graag als decoratie in mijn tuin laat groeien.

venkel decoratief blad
Het decoratieve blad van venkel

Niet té voedzame grond

Mijn bladvenkel stond in de groentetuin op erg voedzame grond. Daardoor werd de plant erg lang, en had hij ondersteuning nodig. Het zou misschien beter zijn als hij op iets schralere grond zou groeien, maar verder heeft hij weinig bijzonders nodig. Je moet er alleen voor zorgen dat de grond niet uitdroogt, verder is het een probleemloze plant.

venkel schermbloem

Verschil bladvenkel en knolvenkel

Trouwens: er is een verschil tussen bladvenkel en knolvenkel. Bij bladvenkel gebruik je het blad en de zaden als kruid (specerij). Bladvenkel krijgt geen knol (knolvenkel dus wel).

2 Comments

  1. Ha Albert Jan en Linda
    Leuk jullie blog. Leerzaam ook!
    Ontmoette jullie gisteren bij bejaarde centrum. Heb geen groene vingers, maar zwarte 😉
    Kom gerust eens langs om veel soorten te zien. De tuin is altijd open, al is hij nog in wording. Vr gr Herma Colijn, den velde

    • Hoi Herma, wat leuk dat je onze site hebt bezocht! Fijn om te horen dat je het leerzaam vindt. We komen graag een keer langs!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*