krokusveld

Waarom je bloembollen moet laten afsterven

Vind je het ook zo jammer als bloembollen zijn uitgebloeid? Dat gele loof ziet er niet zo mooi uit. Toch is het belangrijk dat je de natuur hierin gewoon zijn gang laat gaan, en dat je niet ingrijpt.

Geef bloembollen de tijd om hun loof rustig laten afsterven. Dat is belangrijk voor de bloei van volgend jaar. Dat geldt voor alle bloembollen: of ze nu buiten of binnen hebben gebloeid.

uitgebloeide bloembollen zaaddoosje krokus

Bollen die je (binnen) in pot hebben gestaan, moet je na de bloei zo snel mogelijk bij vorstvrij weer in de tuin planten. Dan zullen ze volgend jaar gewoon bloeien in de tuin.

Gazon met bloembollen niet maaien

Heb je bijvoorbeeld krokussen en sneeuwklokjes in je gazon staan? Maai het loof niet zomaar met het gras af. Wacht langer, je wachten wordt dubbel en dwars beloond.

Bijkomend voordeel: de bollen krijgen dan ook nog de tijd om zich uit te zaaien. Op mijn werk heb ik dat nu al dertig jaar kunnen doen. Geloof mij, dat ziet er zo mooi uit, daar kan geen Keukenhof tegenop! Natuurlijk hoeft dat geen dertig jaar te duren, zelfs na vijf jaar zie je al mooi resultaat.

bloembollen afsterven krokussen

Bollen in de border

In de border komen vaste planten op die het afstervende loof aan het zicht onttrekken. Zodra de bloembollen zijn uitgebloeid, gaat de vaste planten groeien.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*