rozen, bos rozen

Bleek en suiker: zo blijft je bos bloemen langer mooi

Heb je een mooie bos bloemen gekregen, gekocht of geplukt, is-ie na een paar dagen al niet meer zo mooi. En dan heb je de stengels nog wel schuin afgesneden! Daar kun je wat aan doen. We hebben een huis- tuin- en keukenmiddeltje voor je, waardoor je langer kunt genieten van bloemen in huis.

Bleek, water en suiker

Alles wat je nodig hebt is water, bleek en suiker. Voordat je de bloemen op de vaas zet, doe je een druppeltje bleek (die je normaal voor je wc gebruikt) en een schepje suiker in het water. Roer dit even goed door, zodat het goed gemengd is. Dan kun je je bloemen in het water zetten.

De bleek voorkomt schimmelvorming, zodat de stengels water kunnen blijven opnemen. De suiker fungeert als voedingsmiddel. Let op: houd het echt bij een druppeltje per vaas.

Hiernaast kun je er natuurlijk ook op andere manieren voor zorgen dat je bloemen zo lang mogelijk mee gaan. Het kost eventjes tijd, maar dat is het echt waard. Snij de stelen van de bloemen schuin af, en verwijder de bladeren onderaan. Door de bladeren te verwijderen, zorg je ervoor dat ze niet in het water komen, en dus minder kans hebben om het water te vervuilen.

collage rozen

De stelen raken vol met troep

Is het water toch vies geworden, maar zijn de bloemen nog wel mooi? Spoel de stelen dan af en snijd ze opnieuw schuin af. Na een poos raken de stelen vol met troep, waardoor ze geen water meer kunnen opnemen. Door er weer een stukje af te snijden, snijd je ze weer ‘open’. Maak je vaas goed schoon en vul hem opnieuw met een druppeltje bleek, schepje suiker en schoon water.

De rozen op de foto stonden al een ruime week op de vaas toen we de foto maakten.

One Comment

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*