bananenplant musa

Zo verzorg je een bananenplant (musa)

Bananenplanten zijn onwijs populair, en wij snappen wel waarom! Het mooie blad geeft een tropisch tintje aan je ‘urban jungle’ en omdat de plant snel groeit, zie je telkens nieuw blad verschijnen. Ben je benieuwd hoe je de plant optimaal verzorgt? Lees dan verder!

Een bananenplant is tropische plant

Een bananenplant is in principe een tropische plant. Dat betekent dat ze van warmte en een hoge luchtvochtigheid houden. Bij erg droge lucht kun je de bladeren twee keer per week besproeien met een plantenspuit. Veel licht doet de plant ook goed, maar zet hem liever niet in één keer in vol zonlicht. Liever laat je de plant langzaam wennen aan de hoeveelheid licht.

Bananenplanten water geven

Bananenplanten houden van veel water. Denk aan: zeker twee keer per week. Dit mag een beetje op gevoel, maar houd wel de pot in de gaten. Je wil niet dat de plant uitdroogt, maar de grond moet ook niet te nat blijven. Dan is de kans te groot dat de wortels gaan rotten.

bananenplant musa verzorgen

Banenenplanten bemesten

Geef je plant eens per twee weken voeding bij het gietwater in. Controleer voor de zekerheid wel even de richtlijnen op de verpakking.

Bananenplanten verpotten

Bananenplanten zijn snelle groeiers. Verplant hem daarom elk voorjaar in een grotere pot. Haal de oude grond voorzichtig tussen de wortels vandaan en pot de plant op met nieuwe potgrond. Dit is ook een goed moment om de plant te stekken. Je kunt de plant splitsen van de stek(jes) en ze allemaal in een eigen pot zetten. In dit artikel lees je alles over het verstekken van de bananenplant.

Let op: er zijn bananenplanten voor buiten en binnen. Deze variant is een kamerplant, maar staat buiten op de foto omdat het licht daar beter was.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*