potten planten

Wat te doen met je bloemen en planten als je op vakantie gaat?

Als je op vakantie gaat in de zomer, kun je je bloemen en planten niet zomaar achterlaten. Anders is de kans groot dat ze verdord zijn als je thuis komt.

Je ontkomt er haast niet aan om iemand te vragen je planten water te geven. Als je veel potten hebt, kun je ze het beste dicht bij elkaar zetten. Op die manier is het niet zo’n gesjouw voor degene die je planten verzorgt.

Topconditie

Zorg er allereerst voor dat je je planten in topconditie achterlaat. Haal de dode bloemen eruit, geef goed water en normaal mest. Geef nooit van tevoren extra mest; van overbemesting krijgen je planten lange en slappe stengels; ze kunnen er zelfs dood aan gaan.

Tijdklok

Heb je niemand om je planten water te geven, kun je een tijdklok op je waterslang te zetten. Als je een waterslang met een sproeicomputer hebt, kun je invoeren wanneer je wilt dat je planten water krijgen. Tussen je planten leg je dan de slang, waar iedere keer wat water uit druppelt. Als je instelt dat ze elke dag water krijgen, kunnen je planten het goed overleven.

Maar: stel dat je op vakantie gaat en het regent thuis de hele tijd. Dan krijgen je planten misschien meer water dan ze nodig hebben, en dat is ook niet goed. Andersom geldt het ook: als het heel warm is en ze krijgen maar eens per dag water, kan dat te weinig zijn voor je planten. Dan zou je een vochtsensor goed kunnen gebruiken.

Wie zorgt er voor jouw planten als jij op vakantie bent?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*