draadereprijs

Draadereprijs: vervelend, maar wel mooi

Draadereprijs is een heel klein plantje, dat ontzettend doorwoekert als het eenmaal in je gazon zit. Het is een vervelend plantje, dat toevallig wel heel mooi bloeit.

Hemelsblauwe bloemetjes

De piepkleine, hemelsblauwe, bloemetjes van draadereprijs komen in het voorjaar (april, mei) tevoorschijn. Dat ziet er prachtig uit in je gazon. Het nadeel is dat het overal tussen gaat zitten. Je gras maaien is geen remedie. Omdat de plant heel plat op het gazon groeit, gaat de maaier eroverheen.

draadereprijs onkruid

Draadereprijs verwijder je met de hand

Ik dacht eerst dat het een mooie bodembedekker was, maar toen kreeg ik opeens een heel veld vol. Heb je het eenmaal in je tuin, probeer het dan maar zoveel mogelijk terug te dringen. Ook dan zul je er nog genoeg van hebben. Het beste trek je de planten er met de hand uit, zodat het gras er weer overheen kan groeien.

Ereprijs laat zich niet zo snel kisten, en dat geldt ook voor deze draadereprijs. Zelf gebruik ik geen gewasbescherming (met andere woorden: gif), maar ik weet dat er speciaal gif voor deze plant bestaat, omdat hij zo taai is.

draadereprijs in gazon

Er tóch van genieten?

Omdat ik de kleuren erg mooi vind, kan ik wel van dit woekerende onkruid genieten. Maar zelf kopen? Nooit!

Ken jij draadereprijs? Wat vind je ervan?

3 Comments

  1. Zelf kopen zou ik zeker doen. Ik zoek me al een hele tijd suf naar deze soort. Staan wel in lijsten van kwekers maar zijn niet voorradig. Ben mijn gazons aan het omvormen met inheemse woekeraars. Mijn hele tuin is toch één en al natuur dus dat ze moeilijk te beheersen zijn is geen probleem.

  2. Hoe toevallig! Ik zoek ze ook al lange tijd, kan ze nergens kopen. Specifiek de blauwe, kleine kruipende soort, deze dus. Hoop dat iemand me kan vertellen hoe ik er aan kan komen!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*