droogteschade hortensia

Droogteschade aan je bloemen en planten, dit doe je eraan

Met een droogte die we nu meemaken, kan het niet anders of je planten ondervinden schade. Bijvoorbeeld bloemen die indrogen, blad dat verdort. In veel gevallen is de schade niet meer te herstellen, maar kun je de planten wel helpen.

Ingedroogde bloemen

Ik heb nog nooit meegemaakt dat het zó ontzettend droog was. Bij de hortensia op de foto zie je heel duidelijk de droogteschade. De bloemen zijn ingedroogd en komen soms niet meer helemaal uit, het blad is onherstelbaar verdord.

hortensia schade droogte

Aangetaste bloemen en blad snoeien

Je kunt het beste de ‘slechte’ bloemen en het beschadigde blad wegknippen. Je ziet heel snel welke delen van de plant dat zijn. Geef de plant goed veel water, en je ziet welke delen bijkomen en welke zichzelf niet meer herstellen. Je zult meteen na het snoeien zien dat het aanzicht van de plant een stuk beter is. Daarnaast is het ook beter voor de gezonde delen van de plant.

Nieuw blad in augustus

In augustus vormt zich nog wel weer nieuw blad, dus de plant zal zich geheel herstellen. Dat wil zeggen: je moet natuurlijk wel water blijven geven. Als je helemaal geen water geeft, kunnen je planten doodgaan.

verdroogde hortensia

Op deze manier kun je ondanks de droogte en droogteschade je tuin toch nog iets opknappen. Het geheel zal er wat mooier uit komen te zien.

23 Comments

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*