fruit beschermen vogels net

Fruit beschermen tegen vogels

De opbrengst van bessenstruiken of kersenbomen kan behoorlijk verminderen door vogelvraat. Natuurlijk gun je de vogels ook een deel, maar het is jammer als je geen fruit overhoudt. Daarom wil je je struiken of bomen beschermen tegen vogels.

Het gaat om planten als aardbei, aalbes, kers en bosbes.

Frame met een net

Om te voorkomen dat vogels bij de struiken of planten kunnen, maak je een frame van latten en palen rondom de planten. Hierover span je een net. Leg het net níet op de planten, maar span en strak over de constructie.

fruit beschermen vogels net

Voordat de vruchten verkleuren

Doe dit voordat de vruchten verkleuren, anders ben je te laat en zijn de vogels je voor. Als de oogst voorbij is, is het verstandig om de netten op te ruimen. Zo voorkom je in de herfst het doorzakken door blad en in de winter door sneeuw.

Wees voorzichtig voor vogels

Vogels raken gemakkelijk verstrikt in de netten. Daarom moet je het net goed strak spannen. Laat geen losse einden slingeren. Kies ook de juiste maaswijdte (heel fijn) om vogels te beschermen. Vraag bij twijfel advies in de winkel.

fruit beschermen vogels net

Tip: vogels hoeven niet je hele oogst te verorberen, maar gun ze wel íets. Laat ook een paar struiken of planten buiten de netten staan. Nog een voordeel: zo zijn de vogels minder gefocust op de planten onder de netten.

De foto’s in dit artikel zijn niet in onze eigen tuin genomen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*