poederkwast kuipplant

Geef je planten geen mest (voeding) bij droogte

Planten kunnen beter geen voeding of mest krijgen als het droog en heet weer is. Dit geldt zowel voor kuipplanten als planten in de volle grond.

Planten nemen minder water op

Als alles normaal en in evenwicht is (voeding, vochtbalans), wordt de voeding gewoon opgenomen. Is het echter erg droog, dan is de dosering van de voeding altijd te hoog. Planten nemen minder water op dan normaal, want er verdampt heel veel. Vergelijk het maar met mensen: in een hittegolf moet je ook extra veel drinken.

Je planten zullen er niet dood van gaan, maar ze hebben al te lijden van de droogte. Dan wil je het ze niet extra moeilijk maken.

hortensia kuipplant

Luchtvochtigheid

Kuipplanten kun je nog gemakkelijker in de schaduw zetten, maar het heeft niet alleen met de zon te maken. Ook de luchtvochtigheid heeft er invloed op. Het is beter om in deze omstandigheden goed water te geven en de voeding even over te slaan. Als er weer normale temperaturen zijn (en een normale luchtvochtigheid) kun je weer op de normale manier bemesten. Probeer de gemiste voedingsbeurten niet in te halen, dat is niet nodig.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*