herfstbladeren ginkgo biloba

Onze 6 favoriete herfstbladeren

Wat is de herfst toch een prachtig seizoen. Ik ben een koukleum eersteklas, maar gelukkig staat er fantastisch herfstblad tegenover. In dit artikel een verzameling van onze lievelings-herfstbladeren (in willekeurige volgorde). Staat jouw favoriet er niet tussen? Laat dan een reactie achter!

1. Ginkgo biloba (Japanse notenboom)

Ik ben ronduit dol op het blad van deze boom. Sterker nog: ik heb oorbellen in de vorm van dit blad! En wie houd ik voor de gek: niet alleen in de herfst is dit mijn favoriet, ook als het blad nog groen is vind ik het prachtig. Maar dat mooie geel, met de zon erachter… Sinds ik in Nijmegen woon, kom ik deze boom (en het blad) veel tegen. Ze staan hier veel in tuinen én in een bekende winkelstraat.

2. Esdoorn

Er zijn natuurlijk veel varianten van esdoornblad, en bijna allemaal zijn ze prachtig. De blaadjes die je hier op de foto ziet, heb ik gedroogd voor in een lijstje. Juist omdat ik ze zo mooi vind.

gedroogd esdoornblad

3. Plataan

Wij vinden de plataan niet alleen een supermooie boom, maar het heeft ook zulk prachtig blad. Omdat de bladeren vaak groot zijn, geeft het ook het perfecte ‘door de bladeren schoppen’-geluid. Dan is het echt herfst!

herfstblad plataan

plataan groen blad

4. Haagbeuk

Het blad van de haagbeuk is één van de favorieten van Albert Jan. Niet per se door de vorm, maar door de prachtige verkleuring.

haagbeuk blad

5. Amerikaanse eik

Het blad van de ‘gewone’ eik vinden we ook erg mooi, als is het misschien wel wat gewoontjes. Het blad van de Amerikaanse eik ziet er heel anders uit. Dat puntige kunnen wij wel waarderen.

blad amerikaanse eik

6. Tulpenboom

Albert Jans absolute favoriet is de tulpenboom. Helaas hebben we niet zo’n boom in onze omgeving, waardoor we er geen foto van kunnen maken. Hier vind je een foto die we tegenkwamen op Instagram. Je bent het vast met ons eens: dit is toch heel bijzonder blad?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*