blad bonte esdoorn

Je bonte esdoorn bont houden = snoeien!

Onze bonte esdoorn heeft altijd groene scheuten in de kroon zitten; het lijkt wel alsof hij graag een normale esdoorn wil worden!

De officiële naam van de esdoorn is acer negundo flamingo, dat is een vederesdoorn. Ik vind die afwisseling van kleuren in het blad heel mooi. Vorig jaar zaten er echter zoveel groene scheuten in, dat ik die takdiep heb afgezaagd.

Sowieso snoei ik de bonte esdoorn elk najaar behoorlijk terug. Dat doe ik deels om de wildgroei in te dammen en de boom bont te houden, maar ook omdat hij anders veel te groot wordt.

Bonte esdoorn met groene scheut
Op deze foto zie je duidelijk een groene scheut!

Snoeien in het najaar én zomersnoei

Het najaar is een goed tijdstip om de bonte esdoorn te snoeien. In het voorjaar heeft hij veel last van bloeden. Wel pas ik elk jaar een lichte zomersnoei toe om de allergrootste scheuten weg te halen. Ik haal ze weg bij de basis, omdat ik het er niet mooi uit vind zien als ik ze zou halveren.

Van bont naar groen

Snoei je een bonte esdoorn niet regelmatig, dan verandert hij in een esdoorn met alleen maar groene bladeren. Het lijkt wel of hij terug wil naar zijn wilde oervorm. En dat kan heel snel gaan!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*