heg snoeien

Je heg recht snoeien zonder touw of laser

Als ik mijn heg snoei, gebruik ik nooit een touw of laser. Toch is of lijkt mijn haag recht! Vandaag vertel ik hoe ik dat doe.

De allereerste keer dat je je heg snoeit, is het heel belangrijk dat je een goede lijn hebt. Dan zou ik je wel aanraden een touw of een laser te gebruiken. Als je het de eerste keer goed doet, kun je de jaren erna die snoei als referentiepunt nemen.

Raamkozijn als liniaal

Als ik mijn heg snoei, kijk ik tussendoor of het op zicht recht is. Dat is immers het belangrijkste! Hiervoor gebruik ik vaste, rechte punten van gebouwen. Dan ga ik bijvoorbeeld van binnen naar de heg kijken, en gebruik ik de raamkozijnen om of te kijken of de heg recht is. Je houdt dan het raamkozijn als het ware als een liniaal langs de heg, door te bukken. Dan kun je zien of het strak genoeg is. Steekt er nog een deel bovenuit, dan weet je dat je daar nog wat af moet snoeien.

gesnoeide heg

Let er trouwens op dat je de heg onderaan heel iets breder houdt dan bovenaan. Op die manier krijgt je haag optimaal licht. Bovendien gaat je heg anders overhellen, en dat wil je ook niet.

Succes met snoeien!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*