border vaste planten bemesten juli

Juli: heel veel (vaste) planten bemesten

Juli is voor veel planten de maand van de tweede bemesting. Dat komt omdat augustus vaak de maand is van de tweede bloei. Geef je je planten dan vanaf half tot eind juli mest, dan hebben ze er gelijk wat aan voor hun tweede bloeiperiode.

Lichte bemesting in juli

Je kunt alle vaste planten voor de tweede keer bemesten. Geef niet te veel mest, maar pas een ‘lichte bemesting’ toe. Deze tweede mestgift is een manier om de bloei te verlengen. Augustus werd door kwekers vroeger ook weleens de tweede meimaand genoemd, en dat is niet voor niets. Als je een tweede bemesting toepast, is de kans groot dat je planten nog doorbloeien tot aan de eerste vorst. Aan hun voedselvoorraad zal het niet liggen. En daarna hebben ze hun welverdiende rust ook wel nodig.

border vaste planten juli bemesten

Tweede bemesting van rozen

Rozen zijn een goed voorbeeld. Die hebben al vanaf mei gebloeid – na twee maanden zakt de bloei wat in. In augustus komt de nabloei eraan. Daarvoor kunnen ze wel wat extra mest gebruiken.

Buxus opnieuw bemesten

Ook buxus en buxusvervangers kun je bemesten. Je hebt ze net gesnoeid (als het goed is), dus die kun je buxusmest even. Zeker de planten die je in pot hebt staan hebben extra aandacht nodig. Zij kunnen immers nergens anders hun voeding vandaan halen dan uit mest.

Bij buxus en groenblijvers zorgt de tweede mestgift ervoor dat ze ook echt mooi groen blijven. Aan het eind van het groeiseizoen gaan ze niet uitgeput de winter in, maar juist lekker fris en mooi donker van kleur.

Hopelijk heb je iets aan dit artikel. Als je vragen hebt, stel ze dan bij de reacties.

4 Comments

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*