droogte water geven1

Simpel trucje om (vaste) planten water te geven bij droogte

In een ontzettend droge periode is het lastig om je vaste planten water te geven. De grond is zo uitgedroogd, dat het water niet de grond intrekt, maar over de grond wegspoelt. Op die manier komt er maar weinig water bij de wortels terecht. Gelukkig hebben wij een heel gemakkelijk trucje voor je!

Een bloempotje ingraven

Om te zorgen dat het water wél bij de wortels terechtkomt, graaf je een bloempotje (een plastic containerpotje) vlak naast de plant in de grond. Zorg dat de bovenrand van de pot op gelijke hoogte is als de oppervlakte. Giet je vervolgens water in het potje, dan loopt het langzaam de grond in en komt het direct bij de wortels van de plant terecht.

droogte water geven2

Besparing van water en tijd

Een simpele, maar doeltreffende tip! Tegelijkertijd bespaart het je ook nog eens water en tijd, omdat je minder vaak hoeft te geven. Nog een voordeel is dat er minder water verdampt. Daarnaast kun je ook meststoffen (die je oplost in water) via deze potjes geven, die dus ook direct bij de wortels terechtkomen.

Pas uitgeplante planten hebben veel water nodig

Je kunt dit toepassen voor planten die écht veel water nodig hebben. Dat zijn met name planten die pas uitgeplant zijn. Daarnaast gebruik ik deze manier op plekken waar ik moeilijk met de sproeier bij kan. Ook in de kas is dit een handige oplossing (bijvoorbeeld voor druiven).

Kende jij deze truc al?

2 Comments

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*