prunus triloba bloeiend

Snoeien in april: 5 planten

Hoewel je in maart het meeste snoeit van het voorjaar, zijn er ook nog wat planten die je in april snoeit.

Forsythia

Als forsythia uitgebloeid is in april, is het tijd om hem te snoeien. Allereerst snoei of zaag je de twee oudste takken bij de grond weg. Vervolgens snoei je de rest in vorm. Als je dit elk jaar doet, houd je de plant jong.

lavendel munstead snoeien

Lavendel

De tweede snoei van lavendel doe je eind maart of uiterlijk begin april. Dit is het moment om de lavendel diep terug te snoeien, tot net in het groen.

Prunus triloba

De stengels van de prunus triloba worden in één groeiseizoen wel 70 tot 80 centimeter lang, en zitten vol met bloesems. Prachtig vinden wij ze! Maar om ze zo mooi te houden, is het belangrijk dat je deze scheuten elk jaar helemaal terugsnoeit. Dit doe je direct na de bloei, in april of mei.

olijfboompjes snoeien

Olijfboompjes

Olijfboompjes kun je in maart of april snoeien. Afhankelijk van het weer, zouden wij april aanraden: als de vorst voorbij is. Een nachtje vorst is niet erg. Kies wel bewolkt weer! Het snoeien doe je in drie stappen, die we hebben uitgelegd in dit artikel.

Laurier

Laurier kan bij vorst nogal invriezen, en dan krijg je van dat lelijke bruine blad in het voorjaar. Het terugsnoeien kan prima vlak voor de groei in april, dan heb je geen last meer van de vorstschade.

Heb jij nog aanvullingen?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*