appel vogel

Vogels voeren? Geef ze appels!

Dit jaar heb ik (nog) geen vetbollen in de tuin gehangen, omdat de nood nog niet heel hoog is geweest. Pas als er een flinke laag sneeuw ligt, krijgen de vogels meer honger. Dat merkte ik vorige week ook wel. Maar toen vond ik het leuker om iets natuurlijks aan de vogels te geven: appels.

Vogels vinden appels heerlijk, vooral merels vinden ze lekker. En dat vind ik dan weer heel leuk! Je hoeft je maar om te draaien en een stuk appel is weg. Ik gebruik appels van onze eigen appelboom, die vaak al een lelijk plekje hebben.

malus red sentinel

Sierappeltjes

Ook de sierappeltjes van onze malus red sentinel zijn erg populair bij vogels. Elk jaar gebruik ik een deel voor kerststukjes, maar ik laat ook een heleboel appeltjes aan de boom zitten voor de vogels. De appels worden zoet als het heeft gevroren, en juist op die momenten dus erg gewild.

vogel appel

One Comment

  1. An apple a day keeps the doctor away, but not the birds! Goed om te weten, Linda. Ga die mezenbollen maar eens afwisselen met dit zoete lekkers! Worden ze zoet van! Go ahead, make their day! 🙂

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*