Beukenheg

Waarom ik mijn heg altijd twee keer snoei

Sommige mensen nemen voor het snoeien van een heg de richtlijn van na de langste dag aan. Als je dan snoeit, groeit hij niet zoveel meer aan. Voor mij is begin of half juni juist het beste moment om de eerste keer te snoeien.

Als je je heg een tijdje vóór de langste dag snoeit, groeit hij mooi aan en blijft hij dicht. Hij groeit in dit seizoen nog een keertje volledig uit, dit wordt ook wel het tweede schot genoemd.

Een mooiere heg door iets meer werk

Daardoor snoei je hem eind juli nog een keer. Je hebt dan wel iets meer werk, maar je heg blijft mooier. In augustus krijgt -ie een tweede groeispurt. Als je je heg maar één keer snoeit, dan mist hij een deel van de tweede spurt en groeit hij niet zo mooi meer aan. Om de heg strak de winter in te laten gaan, kun je in september de laatste puntjes nog even snoeien.

2 Comments

  1. Ook voor nieuwe haag? Ik heb rode beukenhaag half november geplant. 125/150 cm goed vertakt al.
    Wil het zo snel mogelijk dicht hebben. Ik heb een dubbele rij geplant. Snoeien…mijn buurvrouw heeft het altijd over scheren van de haag.

    • Hoi Jeroen, je snoeit inderdaad ook jonge hagen twee keer per jaar, als de tijd daar is. De natuur neemt zijn tijd, en dit kun je niet zo snel beïnvloeden. Succes! Groet, Albert Jan en Linda

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*