grasmaaien in het voorjaar

Grasmaaien (met robot) in het voorjaar? Wacht nog even

Gras groeit als het buiten zo rond de tien graden is. Dat betekent dat je soms best vroeg in het voorjaar je gras al ziet groeien. Wanneer kun je dan beginnen met grasmaaien?

Niet grasmaaien in het voorjaar met bloembollen

Je kunt je gras maaien zodra het begint te groeien. Maar wees wel voorzichtig. Heb je bijvoorbeeld bloembollen in je gazon maaien, dan kun je nog niet maaien. Het loof moet namelijk natuurlijk afsterven, om energie op te doen voor volgend jaar. Als je het echt goed wil doen, moet je tot mei of juni wachten met maaien.

krokussen in gazon grasmaaien

Om bollen heen maaien

Wat je ook kunt doen: om de plekken met bloembollen heen maaien. Dan moet je dat wel handmatig doen, en kun je geen robotmaaier gebruiken. Zelf stel ik mijn robotmaaier weer in als het loof is afgestorven. Ik kies ervoor om alleen botanische krokussen in het gazon te laten groeien, omdat die vroeg bloeien en dus ook weer vroeg zijn uitgebloeid. Met latere bloembollen moet je erg lang wachten tot je je gazon maait. Dat hoeft geen probleem te zijn als je een bloemenweide hebt. Maar dat is niet het type gazon dat ik bij mijn tuin hebt.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*