Gazon in de herfst.

Wanneer stop je met grasmaaien?

Als de temperatuur boven de 8 graden blijft, zal je gazon groeien. Dat betekent dat je nog niet stopt met grasmaaien.

Kouder? Minder maaien

Hoe kouder het wordt, hoe minder snel je gras groeit. Dat betekent dat je op den duur niet een keer per week, maar een keer per twee weken maait. Kijk hiervoor vooral naar je gras.

Laat je gazon niet te lang de winter in gaan

Het is niet goed voor je gazon om het gras met lange sprieten de winter in te laten gaan. Dan gaat het liggen, blijft het nattig (het droogt niet meer) en wordt het geel. Langer gras heeft meer last van de winter. Ook is het makkelijker om blad van je gazon af te harken als het gras niet te lang is.

Zet je grasmaaier een standje hoger

Maar te kort is ook niet goed. Daarom is het verstandig om halverwege september of in oktober je grasmaaier een stand hoger te zetten dan in de zomer. Als je minder kort op de wortel maait, heeft de wortel als het ware een beschermlaagje. Dit is met name van belang als het gaat vriezen.

Tegenwoordig moet je langer maaien dan vroeger

Is het structureel kouder dan 8 graden, dan hoef je niet meer te maaien. Meestal maai je nog tot de eerste nachtvorst, daarna is het over het algemeen wel gebeurd. Het gras groeit dan ook niet meer, dus dat wijst zichzelf wel. De laatste jaren zien we dat je langer door kunt maaien. Nu kun je wel maaien tot november, waar het vroeger in september wel gedaan was.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*