druiven blauw

Druiven: zomerbemesting en meeldauw

Als je druiven mooi aan het groeien zijn en je ze regelmatig krent, mag je ook op andere vlakken wat extra aandacht besteden aan je druivenplant. Vandaag geven we tips over zomerbemesting en het voorkomen van meeldauw.

Zomerbemesting

Je hebt je druif als het goed is in het voorjaar al bemest, maar in de zomer is de tijd om dat een keer te herhalen. Wij gebruiken hiervoor speciale druivenmest, maar je kunt ook prima gedroogde koemest gebruiken in combinatie met compost en groenkalk.

Deze mest gebruikt je druivenplant niet alleen voor nu, maar ook als opslag voor het nieuwe voorjaar.

Geef vervolgens je druiven in de kas elke drie dagen water. Ook in de volle grond heeft je druif extra water nodig, zeker als je plant tegen een muur staat.

Meeldauw

Een druivenplant heeft nooit last van luis, maar wel vaak van schimmels. Heb je je druiven in een kas staan, dan is het daarom belangrijk dat je ramen en deuren altijd open hebt staan. Dat is overigens ook belangrijk voor tomaten. Op die manier verklein je de kans op schimmel, omdat het minder vochtig is in je kas.

Er bestaan middelen ter preventie van meeldauw, maar deze raden we je niet aan. In dit artikel lees je hoe wij meeldauw bestrijden.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*