tomaten dieven

Hoe ‘dief’ je een tomatenplant?

Eerder vertelden we al hoe je tomaten het beste kunt planten. Vandaag vertellen we meer over de verzorging van tomaten: als ze gegroeid zijn.

tomaten dieven

Een tomatenplant begint met twee kiemblaadjes. Dan groeit er een stengel, met opnieuw twee blaadjes. Uit de oksels van de bladeren komt daarna een scheut. Die scheut noem je een dief, en die moet er meteen af. Dieven kosten namelijk energie, terwijl ze geen tomaten opleveren. Er zijn trouwens wel tomaten (zoals de Black Russian) die je niet te vaak moet dieven. Controleer daarvoor de verpakking van je zaden.

Giftige bladeren

Van tomaten dieven krijg je groene vingers. Was je handen goed, want het blad van een tomaat is zeer giftig (als je het eet). Daarom moet je ook je tomaten goed wassen voordat je ze opeet.

>> We schreven een e-book over tomaten! Je koopt hem in onze webshop voor maar 4,99 <<

4 Comments

 1. We gaan aan de slag … maar het touw mag dat een soort nylontouw zijn? Hoeveel mm dikte behoort dit minimaal te hebben?
  Uitleg over dieven ook super..dank je

  • Succes Janny! Het touw mag van nylon zijn, maar niet te dun. Dan bind je de plant af. Kies voor touw van ongeveer 3 millimeter dik. Groetjes, Albert Jan en Linda

 2. Geachte Heer.

  Ik woon in Aruba voor een jaar of drie. Kan ik ook de boek bestellen.
  Bij voorbaat dank U wel. Laat me weten.

  • Hoi Trimon, bedoel je ons e-book? Omdat het een digitaal boek is, kun je het zeker bestellen. Je krijgt hem dan toegestuurd.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*