moestuin november

Je moestuin in november

De dagen zijn kort, de nachten lang. Dat betekent: weinig licht voor je planten. Maar dat betekent niet dat je in november niets meer kunt doen in je moestuin!

Oogsten

In november kun je nog volop wintergroenten oogsten. Denk aan boerenkool, witte en rode kolen, bieten, wortelen, pastinaak, prei en andijvie.

bietenvak november
Het bietenvak

Desondanks zul je toch ook wel een deel kale moestuin hebben. Mocht je daar nog niets aan gedaan hebben, dan moet je nu toch wel echt je groenbemester zaaien. Anders wordt het te laat in het seizoen.

Bemesten

Op de plekken in mijn moestuin waar ik wel heb geoogst, maar geen groenbemester zaai, strooi ik nu mest. Dit heeft twee grote voordelen: de vruchtbare bovenlaag spoelt dan niet zo snel uit, en onkruid krijgt weinig kans.

boerenkool moestuin november
Boerenkool

Kas schoonmaken

Heb je een kas? Dan kun je hem nu mooi gaan schoonboenen of schoonspuiten (uiteraard niet voordat je de plantenresten hebt verwijderd!). Daarna kun je nog mooi wat zaaien: sla of rucola bijvoorbeeld. Het zal niet veel groeien, maar zo heb je in de winter ook nog wat lekker fris groen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*