venkel

Venkel: zo gebruik je het

Venkel (bladvenkel) is een mooie hoge plant met decoratief blad en gele schermbloemen. Ik heb hem al een paar jaar met veel plezier in de groentetuin.

Venkel gebruiken in boeketten

De bloemen en zaadhoofden gebruik ik in boeketten. Een boeket krijgt een verfijnde uitstraling van de bloemen. En als de bloemen zijn uitgebloeid, kun je het zaadscherm voor hetzelfde doel gebruiken. Het heeft dezelfde uitstraling, maar dan groen in plaats van geel. Als je venkel op een vaas zet, krijg je een heerlijke anijsachtige geur in huis.

venkel bloem

Voordelen van venkel in je tuin

Venkel heeft een paar voordelen, waardoor het een ideale plant is om in je tuin te hebben. Allereerst blijft het prima rechtop staan, ondanks de hoogte van de plant. Hij heeft nauwelijks steun nodig. Daarnaast is de plant overblijvend: hij komt ieder jaar weer boven de grond. Nog een belangrijk voordeel: insecten worden er blij van. Vooral bijen.

venkel decoratief blad

Zo gebruik je venkel in de keuken

Venkel kun je in verschillende gerechten gebruiken. Ook is het heerlijk bij het inmaken van augurken, komkommers en ander zuur. Daarvoor kun je ook het blad gebruiken, maar dat moet je dan slechts heel kort meekoken. Daarnaast kun je van de zaden venkelthee zetten. Dat zou helpen bij keelklachten en verkoudheid.

Alle reden voor mij om venkel in mijn groentetuin te laten staan. Heb jij het in je tuin? Waar je gebruik je het voor?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*