aankopen plantarium

Albert Jans aankopen van Plantarium 2017

De plantenbeurs Plantarium is elk jaar vaste prik voor mij. Ik doe er inspiratie op, leer over de nieuwste soorten én ik koop er graag planten. In dit artikel willen we je graag laten zien wat ik dit jaar heb gekocht.

Coreopsis Bloomsation Dragon

Deze viel me op vanwege de mooie kleur. Meestal heeft Coreopsis gele bloemen, en deze rode. Dat is bijzonder! Ik hoorde dat je de plant kunt terugknippen als hij bijna is uitgebloeid is, endat hij daarna nog eens bloeit. Dat wilde ik natuurlijk zelf proberen! Ik heb hem voor de helft teruggeknipt en inderdaad: in no time verschenen weer allemaal knopjes. De bloem is bijzonder sterk. De zou hem wel twee keer kunnen terugsnoeien voor een lange bloeitijd

Hemerocallis (daglelie) Pink Cream

Deze roze kleur vond ik erg bijzonder om te proberen. Hij neigt wat naar geel: het hart is wat geler. Het is niet zo gemakkelijk om te combineren in je tuin, maar dat leek me wel een leuke uitdaging. Voordeel is dat deze bloem ook erg lang bloeit.

rudbeckia

Rudbeckia hirta ‘Bullrudi 05’ (sunbeckia Emelia)

Ik heb al meerdere rudbeckia’s in mijn tuin staan. Ik houd van rudbeckia’s, omdat het zonnige planten met mooie bloemen zijn. Deze heb ik gekocht omdat hij heel mooi gedrongen is. Hij zou geen lange uitschieters moeten krijgen, maar wat lager blijven. Het jaar erop wordt hij iets langer. Ik ben erg benieuwd hoe de plant het gaat doen.

Hortensia Ruby Tuesday

Vorig jaar kocht ik deze hortensia ook, maar ik ben hem ‘kwijtgeraakt’: hij is tussen andere soorten terechtgekomen, en nu weet ik niet meer welke het is. Dit is een bijzondere soort, omdat de hortensia heel lang bloeit. De bloemen hebben in elk seizoen een andere kleur. Vanwege de lange vorstperiode in het voorjaar, heeft hij het dit jaar niet zo goed gedaan. Ik heb dus goede hoop voor volgend jaar!

Wat vind jij van deze aankopen?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*